Behendigheid

Voor: honden vanaf ca. twaalf maanden oud, met basiskennis gehoorzaamheid
Duur: vijftien lessen á 1 uur, daarna doorlopende cursus
Cursus wordt gegeven op: zaterdag (09.00u – 13.45u), donderdagavond (19.30u)
Start nieuwe cursus: elk jaar in januari en juni, bekijk de kalender voor precieze data.

Behendigheid is een actieve vorm van hondensport, waarbij de samenwerking en het plezier van baas en hond centraal staan. Samen met je hond leer je hoe je een parcours van verschillende toestellen foutloos en zo snel mogelijk af moet leggen.
Nagenoeg iedere hond kan deelnemen aan de lessen behendigheid, maar om het veilig te houden moet de hond minimaal 12 maanden oud zijn en in goede lichamelijke conditie verkeren. Ook is het fijn als de hond over enige basiscommando’s beschikt, zoals zitten, blijven en los bij je lopen.

Bij Hondenschool Alert start je in een beginnersgroep van maximaal 8 cursisten. Deze cursus wordt momenteel gegeven op zaterdag van 12.45 tot 13.45, daarna is het in overleg mogelijk om door te stromen naar een andere tijd op zaterdag of donderdag. In 15 lessen van een uur worden op een positieve manier de basisbeginselen van behendigheid aangeleerd. De hond leert hoe hij verschillende toestellen correct moet nemen. Na de beginnerscursus volgt er nog een cursus van 15 lessen, waarin jullie samen leren hoe jullie een klein, eenvoudig parcours af kunnen leggen. Dit blijkt vaak moeilijker dan gedacht, want ook de baas moet weten wat hij moet doen! In deze vervolgcursus trainen wij dan ook voornamelijk de cursisten, want ook voor het baasje zit er genoeg uitdaging in de sport!
Na de beginners- en ex-beginnerscursus is het mogelijk om door te stromen naar een recreantengroep, waar op een ontspannen en gezellige manier verder getraind wordt, of naar een wedstrijdgroep, waar combinaties klaargestoomd worden om deel te nemen aan behendigheidswedstrijden op landelijk niveau. Lees hier onze meest recente wedstrijdverslagen.

Momenteel geven wij de behendigheidstraining op zaterdagochtend en –middag en op donderdagavond. Kom voor meer informatie gerust eens kijken bij de trainingen of neem contact met ons op.

Voor honden en/of baasjes die geen behendigheid meer kunnen doen vanwege lichamelijke klachten, is hoopers een geschikte cursus.

Klik hier voor het volledige cursusaanbod.