Categorie Behendigheid

Toppertjes op het NK Behendigheid!

Met maar liefst 3 combinaties waren we zondag 26 november 2017 aanwezig tijdens het Nederlands kampioenschap van de FHN in Laag Soeren.

In de A30 waren we vertegenwoordigd door Mia en Guus, in de B50 door Maud en Noia en in de C50 door Bart en Sita.

Na het eerste onderdeel, de jumping, waren alle 3 nog volop in de race voor een podiumplek, want met een 2e plaats van Mia en Guus, een 4e plaats van Maud en Noia en een 7e plaats van Bart en Sita (met een foutloos parcours) lieten ze al meteen hun ...

Lees verder

Wedstrijdverslag Alphen a/d Rijn 2-10-2016

Het weer was pet, maar……..

Vandaag vertrokken we met 4 koppels richting Alphen a/d Rijn voor alweer een wedstrijd behendigheid. Het weer was ons deze keer niet echt goed gezind, maar dat mocht de pret en de prestaties niet drukken!

Suzanne en Zoë waren ook deze keer weer van de partij. Met een disk op het vast parcours, een 12e plaats op de snooker en een 11e plaats op de jumping, was dit niet hun beste wedstrijd, maar wel een die er toch mocht zijn.

Voor Maud en Noia stond deze wedstrijd met ...

Lees verder

Een geslaagde afsluitende dag Behendigheid!

Het was weer “lekker” gezellig……………….

Vandaag (zaterdag 16 juli 2016) hadden we weer onze jaarlijkse afsluitende bijeenkomst voor de zomerstop bij HS Alert. Vanaf half 10 kwamen de eerste deelnemers langzaam aan “binnen” druppelen en het werd al snel gezellig druk.

Om 10 uur werd er gestart met een Gambling en ik kan zeggen dat iedereen zijn beste beentje(s) voor zetten. Er werden mooie rondjes gelopen en de honden konden dan ook, trots op zichzelf en op het baasje, genieten van een welverdiende...

Lees verder

Wedstrijdverslag Westendorp 30-5-2016

Mooie ronden, maar……….

Met 3 koppels (Mia en Guus, Bart en Sita en Maud en Noia) vertrokken we richting Gelderland naar het altijd mooie Westendorp. Helaas moesten Suzanne en Zoë zich afmelden wegens ziekte (of een te goed feest afgelopen vrijdag?). De voorspellingen van het weer waren niet best, maar dat kon deze kanjers niet deren.

In de eerste ronde wisten Bart en Sita (jumping) en Mia en Guus (vast parcours) helaas de finish niet te halen zonder kleerscheuren en helaas was een disk hun deel...

Lees verder

Kom snuffelen aan behendigheid!

Wilt u een uurtje gezellig en ontspannen bezig zijn met uw hond en/of wilt u het onderste uit de kan halen en deelnemen aan landelijke behendigheidswedstrijden? Kom dan naar de gratis introductieles behendigheid op zaterdag 4 juni 2016 om 13.00 uur. De introductiecursus is vrijblijvend en geschikt voor iedereen die interesse heeft in de cursus behendigheid. Wij bieden u de mogelijkheid om een keertje aan deze leuke sport te komen snuffelen en te kijken of het past bij de baas en de hond...

Lees verder

Wedstrijdverslag Hoge Hexel 13-3-2016

Een goede start voor onze twee debutanten in de A-klasse…

Afgelopen zondag vertrokken twee debutanten (Bart en Sita en Maud en Noia) voor hun eerste wedstrijd in de A-klasse richting Hoge Hexel (jawel hoor, is nog net in Nederland!)

Op het eerste onderdeel, de Gambling, gaven beide koppels aan dat ze ook in deze klasse hun mannetje/vrouwtje kunnen staan, want met een 5e plaats voor Bart en Sita en een 2e plaats voor Maud en Noia gaven ze meteen hun visitekaartje af.

Helaas konden ze op het tweed...

Lees verder

Nederlands Kampioenschap Behendigheid 2015

Trots…..

Dat is het juiste woord na een dagje NK in Hoge Hexel. Trots, omdat twee koppels om half 7 al in de auto zaten richting Hoge Hexel, om daar deel te nemen aan het NK behendigheid 2015.

Trots ook over de prestaties van deze twee koppels tijdens dit evenement.

Het eerste koppel, Maud en Noia, begon helaas door een kleine communicatiestoornis met een disk op het eerste vast parcours...

Lees verder

Wedstrijdverslag Bunschoten 25-10-2015

Ook in de manege staat HS Alert haar mannetje (vrouwtje)…..

Met alweer mooi weer vertrokken we op zondag 25 oktober 2015 met 6 koppels richting Bunschoten voor een wedstrijd in een manege. En ik kan jullie wel vertellen dat dat echt iets anders is dan in de buitenlucht. Maar onze lopers lieten zich weer niet kennen.

Op het eerste onderdeel, de Gambling, zette iedereen zijn beste beentje voor met als resultaat een 16e plaats voor Bart en Sita, een 10e plaats voor Suzanne en Zoë, een 9e plaats voo...

Lees verder

Wedstrijdverslag Horst 11-10-2015

Eenmaal BRONS, eenmaal ZILVER, en driemaal GOUD!

Dat is het mooie resultaat na alweer een geslaagde dag tijdens de behendigheidswedstrijden in Horst.

Met een koude start (letterlijk en figuurlijk) begonnen de deelnemers van Hondenschool Alert aan de wedstrijd.

Voor Rob en Bogey, die nog steeds op zoek zijn naar hun laatste promotiepunt op het vast parcours, begon de dag niet helemaal naar wens. Helaas werd door een foutje op de brug dit promotiepunt niet binnengehaald...

Lees verder

Wedstrijdverslag Alphen a/d Rijn 27-09-2015

Niet alleen het weer was goed……

Met 4 koppels en heel goed weer stonden we met HS Alert aan de start van de wedstrijd in Alphen aan de Rijn. Helaas moesten Suzanne (ziek), Stijn en Huub (andere bezigheden) verstek laten gaan.

En dat niet alleen het weer goed was, lieten Rob en Bogey al meteen zien op de Jumping, met een prachtige ronde en een mooie 2e plaats, gaven zij meteen het goede voorbeeld.
Helaas wisten de andere koppels (Bart en Sita, Mia en Guus en Maud en Noia) dat voorbeeld (nog) niet...

Lees verder