Wedstrijdverslag Alphen a/d Rijn 27-09-2015

Niet alleen het weer was goed……

Met 4 koppels en heel goed weer stonden we met HS Alert aan de start van de wedstrijd in Alphen aan de Rijn. Helaas moesten Suzanne (ziek), Stijn en Huub (andere bezigheden) verstek laten gaan.

En dat niet alleen het weer goed was, lieten Rob en Bogey al meteen zien op de Jumping, met een prachtige ronde en een mooie 2e plaats, gaven zij meteen het goede voorbeeld.
Helaas wisten de andere koppels (Bart en Sita, Mia en Guus en Maud en Noia) dat voorbeeld (nog) niet te volgen, want helaas kregen ze allemaal een disk op het vast parcours. Neemt niet weg dat ze alle drie een mooie ronde liepen, maar een foutje is, zoals wij allemaal weten, zo gemaakt.
Rob en Bogey gaven vervolgens nogmaals het goede voorbeeld, want in de Gambling wisten ze met een wel heel mooi rondje de 1e plaats op te eisen. En dat het een echt goed rondje was bleek wel, want met 390 punten hadden ze maar liefst 40 punten meer dan de nummer 2!
Dit moest de andere koppels toch wakker schudden en dat was ook zo. Want ook voor hun stond de Gambling op het programma. En met echt hele mooie rondjes behaalden Bart en Sita met 300 punten de 15e plaats en Mia en Guus met 340 punten de 6e plaats. Maud en Noia waren op dit onderdeel een klasse apart, want met maar liefst 430 punten!!! en een voorsprong van 40 punten op de nummer 2 werden zij afgetekend 1e.
Voor Rob en Bogey was het Vast Parcours van groot belang voor hun promotiepunt om door te stromen naar de B-klasse. En na een echt hele mooie ronde, waarbij Rob in de veronderstelling was het punt binnen te hebben, gooide helaas de scheidsrechter roet in het eten, want hij gaf een fout op de aanloop van de brug. Geen promotiepunt, maar wel een hele mooie ronde en uiteindelijk nog een hele mooie 5e plaats.
Bart en Sita en Mia en Guus liepen vervolgens ook weer een hele mooie ronde op de Jumping, maar ook hier zat een klein foutje hen in de weg, met als gevolg een disk. Maud en Noia hadden de smaak te pakken en met een weer hele goede ronde liepen zij naar een 2e plaats.

Dus ik heb zeker niet gelogen als ik zeg dat niet alleen het weer goed was, want Bart en Sita liepen echt 3 hele mooie ronden, waarbij Sita de ring niet verlaten heeft en het parcours steeds uitgelopen heeft. Bart, nogmaals wil ik je zeggen dat je geduld beloond wordt. Ik neem echt mijn petje voor je af!
En als je 3 van die mooie rondes in je debuut kunt lopen, dan weet je dat er nog veel mogelijkheden zijn voor Mia en Guus, chapeau.
En de resultaten van Rob en Bogey en Maud en Noia kun je hierboven lezen en die spreken voor zich!

Kortom, allemaal gefeliciteerd met deze mooie resultaten en hopelijk kunnen we deze lijn voortzetten tijdens de volgende wedstrijd in Horst (11 oktober 2015).
Ik heb er alle vertrouwen in!

Laat een reactie achter!