Wedstrijdverslag Horst 11-10-2015

Eenmaal BRONS, eenmaal ZILVER, en driemaal GOUD!

Dat is het mooie resultaat na alweer een geslaagde dag tijdens de behendigheidswedstrijden in Horst.

Met een koude start (letterlijk en figuurlijk) begonnen de deelnemers van Hondenschool Alert aan de wedstrijd.

Voor Rob en Bogey, die nog steeds op zoek zijn naar hun laatste promotiepunt op het vast parcours, begon de dag niet helemaal naar wens. Helaas werd door een foutje op de brug dit promotiepunt niet binnengehaald. Ook op de Jumping verliep niet alles naar wens, want ook daar was door een klein foutje de kans op een medaille verkeken. De Gambling heeft Rob niet meer gelopen, daar hij verplichtingen thuis had.

Voor Mia en Guus verliep de dag helaas ook niet geheel naar wens, hoewel ze terug kunnen kijken op 3 mooi gelopen races ontbreekt het er nog net even aan om de medailles mee naar huis te nemen. Maar dat dit binnenkort nog eens gaat gebeuren is voor ons geen vraag. Wel is de vraag wanneer dit zal gaan gebeuren…..

Suzanne en Zoë was het derde koppel dat aan de start verscheen. Na een stroeve start op het vast parcours (hoe kan het ook ander met tweemaal de brug), revancheerde zij zich op de Jumping, met als resultaat een mooie derde plaats. Proficiat Suzanne en Zoë.

En dan onze jongste telg, Stijn en Nozem. Dit koppel loopt elke keer weer fantastisch, maar alleen de echte snelheid ontbreekt, waardoor ze telkens niet in de prijzen vallen. Maar daar is nu een einde aan gekomen, want met echt een schitterende foutloze ronde op het vast parcours, werd een tweede plaats in de wacht gesleept. Helaas moesten zij één koppel voor zich dulden, maar dat was dan ook een koppel van hondenschool Alert. Stijn en Nozem, wij zijn zeer trots op jullie.

En dan Bart en Sita. Dit koppel zie je echt elke wedstrijd met grote sprongen vooruit gaan, maar de perfecte race zat er steeds net niet bij. Maar ook daar kwam vandaag een einde aan, want met een weergaloze mooie race op de Jumping was een eerste plaats en dus goud hun deel. Bart en Sita chapeau, er zullen nog vele medailles volgen.

Dat het met Maud en Noia vaak alles of niets is, werd vandaag ook maar weer eens duidelijk. Helaas werd op de Jumping een disk hun deel, maar dat maakten ze ruimschoots goed met twee schitterende races en dus ook tweemaal goud op zowel het vast parcours als ook op de gambling. Het is een geweldig koppel waar we denk ik nog veel van gaan horen en zien.

Kortom, bij de debutanten groot hebben we vandaag al het goud mee naar huis genomen en als toetje ook nog zilver. Het had bijna niets gescheeld of we hadden op het vast parcours, zowel de eerste, de tweede alsook de derde prijs mee naar huis genomen. Helaas mocht dit niet zo zijn, maar wie weet…..

Maar met 5 medailles en uiteindelijk een zeer zonnige dag heeft hondenschool Alert zeker weer van zich laten horen.
Ik kan dan ook zeggen dat ik als coach zeer trots op jullie allen ben, blij ben met jullie fanatisme en het is leuk om met zo’n geweldige groep te kunnen en mogen werken.

De volgende wedstrijd is alweer over 2 weken in Bunschoten. Ook dan zullen we weer met zes koppels aan de start staan. Tot dan!

Laat een reactie achter!