Wedstrijdverslag Bunschoten 25-10-2015

Ook in de manege staat HS Alert haar mannetje (vrouwtje)…..

Met alweer mooi weer vertrokken we op zondag 25 oktober 2015 met 6 koppels richting Bunschoten voor een wedstrijd in een manege. En ik kan jullie wel vertellen dat dat echt iets anders is dan in de buitenlucht. Maar onze lopers lieten zich weer niet kennen.

Op het eerste onderdeel, de Gambling, zette iedereen zijn beste beentje voor met als resultaat een 16e plaats voor Bart en Sita, een 10e plaats voor Suzanne en Zoë, een 9e plaats voor Huub en Ziva (en dat bij hun debuut), een 4e plaats voor zowel Rob en Bogey alsook Stijn en Nozem. Maud en Noia liepen hier als enige in de prijzen met een mooie 2e plaats.

Bij het Vast Parcours liep het helaas allemaal wat anders, maar dat dit niet alleen aan onze lopers lag, werd wel duidelijk uit de einduitslag. Maar liefst 77% van alle lopers wist hierbij de eindstreep niet te halen zonder een Disk en helaas waren hier ook 6 koppels van Alert bij. Des te groter is de prestatie van ons jongste koppel Stijn en Nozem, want die haalden een mooie 3e plaats binnen. En dat dit niet onopgemerkt bleef, werd duidelijk toen Stijn door een mooie jonge dame gevraagd werd mee te gaan doen aan het kampioenschap voor junioren.
Helaas was dit voor Rob en Bogey een streep door de rekening, want door dit parcours, dat met heel snelle honden gewoon niet foutloos te lopen was, konden ze hun laatste mogelijkheid op een promotiepunt niet waarmaken.

Als laatste onderdeel stond dan de Jumping op de planning. Hier lieten we ons weer van onze beste kant zien. En dat geldt zeker ook voor Huub en Ziva, want ondanks hun disk liepen ze echt een heel mooi parcours, een klein beginnersfoutje is echter zo gemaakt, maar dat dit goed gaat komen is voor ons wel duidelijk.
Verder liep iedereen een mooie ronde. Zo werden Stijn en Nozem 11e, Rob en Bogey 8e, Bart en Sita 7e en Suzanne en Zoë 4e. Voor Suzanne en Zoë was het een foutloos parcours, met als gevolg een promotie naar de B-klasse. Mooie prestatie Suzanne en Zoë.
Dat Maud en Noia soms een klasse apart zijn, mocht hier weer duidelijk worden, want met een foutloos parcours en maar liefst 7 seconden voorsprong op de nummer 2 veroverden zij weer een mooie eerste plaats, chapeau!

Dit was de laatste reguliere wedstrijd van dit jaar waar wij aan deelnamen en we kunnen terugkijken op een heel mooi jaar. Zo zijn Suzanne en Zoë gepromoveerd naar de B-klasse en Maud en Noia, Stijn en Nozem en Bart en Sita naar de A-klasse en zijn er redelijk wat prijzen richting Moergestel gegaan. Ook hebben Mia en Guus en Huub en Ziva een mooi debuut gemaakt en ook zij zullen volgend jaar van zich laten horen. En wat eigenlijk net zo belangrijk is, is dat we terug kunnen kijken op echt gezellige wedstrijden, waar telkens een goede onderlinge sfeer hing. Het enige minpuntje is dat het Rob en Bogey helaas net niet gelukt is te promoveren naar de B-klasse en dat ondanks hele mooie rondes. We hopen dat jullie dit volgend jaar ga lukken, want jullie horen daarin thuis.

Op 29 november zijn er nog de Nederlandse kampioenschappen. Wellicht dat daar nog een enkeling van ons aan deel zal gaan nemen. Mocht dat zo zijn, dan is jullie verslaggever weer ter plaatse.

Laat een reactie achter!