Toppertjes op het NK Behendigheid!

Met maar liefst 3 combinaties waren we zondag 26 november 2017 aanwezig tijdens het Nederlands kampioenschap van de FHN in Laag Soeren.

In de A30 waren we vertegenwoordigd door Mia en Guus, in de B50 door Maud en Noia en in de C50 door Bart en Sita.

Na het eerste onderdeel, de jumping, waren alle 3 nog volop in de race voor een podiumplek, want met een 2e plaats van Mia en Guus, een 4e plaats van Maud en Noia en een 7e plaats van Bart en Sita (met een foutloos parcours) lieten ze al meteen hun visitekaartje achter.

Op het tweede onderdeel, een VP, ging het voor Mia en Guus helaas mis in de paaltjes met als gevolg een disk. Ondanks deze disk was een podiumplaats nog niet uit zicht. Bart en Sita maakten een klein foutje, maar haalden de finish met een 6e plaats en gingen richting podium. Maud en Noia lieten zien echt een titelkandidaat te zijn, want met een foutloze ronde behaalden ze de eerste plaats.

Op het laatste onderdeel, wederom een VP, herstelden Mia en Guus zich goed en behaalden een 5e plaats. Het eindresultaat was uiteindelijk een mooie 4e plaats, helaas net niet genoeg voor het podium, maar wel een geweldige prestatie!

Voor Bart en Sita was het laatste onderdeel spannend, want ze stonden met hun eerste twee resultaten hoog in het klassement. Helaas ging het na een goede start mis en kregen zij een disk op het laatste onderdeel. Al met al kunnen ook Bart en Sita terugkijken op een geslaagd NK met als eindresultaat een 8e plaats, maar dan wel in de sterkste klasse van de FHN.

Voor Maud en Noia was het helemaal spannend, want zij stonden op een podiumplaats en om die vast te houden moest er in ieder geval geen disk gelopen worden en dat met een heel moeilijk parcours. Maar ze sloegen zich er doorheen en met 2 foutjes behaalden ze een hele mooie 3e plaats.
Was dat genoeg voor het kampioenschap……..?

Het antwoord is ja, Maud en Noia zijn Nederlands kampioen geworden in de B50-klasse. Mooie prestatie Maud en Noia, onze petjes af!

Alle drie gefeliciteerd met deze mooie resultaten, het is geweldig om jullie te zien lopen en te zie hoe jullie steeds beter worden. Ik ben trots hier onderdeel van te mogen zijn.

Op 20 januari 2018 starten we weer met de voorbereidingen van een hopelijk weer gezellig en prachtig jaar.

Tot dan!

Laat een reactie achter!