Alert laat van zich horen in Riel!

Wedstrijdverslag regionale wedstrijd Idèfix in Riel op 24-6-2018 

Op deze zonnige dag verscheen HS Alert op de jaarlijkse regionale wedstrijd in Riel met zeven koppels aan de start: Bart met Sita en Maud met Noia in de Open Klasse. Mia met Guus, Stijn met Nozem en Mijke met Ziva in de A-klasse. In de debutanten gingen Claudia met Noobie en Bart met Fly van start.

Het eerste onderdeel was een Vast Parcours. Maud en Noia beten voor ons het spits af, maar liepen niet hun beste ronde. Het resultaat: een disk. Bart en Sita, die daarna aan de start verschenen, lieten zien hoe het wél moest en snelden naar een mooie 2e plaats! 
Stijn en Nozem gingen voortvarend van start, maar Nozem sloeg een paaltje over, wat helaas een disk opleverde. Mia en Guus besloten dat het tijd was om de raakvlakken te oefenen en namen een disk op het VP voor lief. Mijke en Ziva hadden er zin in, maar een afgetikt latje gooide roet in het eten. Een mooie 7e plaats was het resultaat. 
Onze debutanten Claudia en Noobie liepen een mooie rondje, maar Noobie moest er duidelijk nog even inkomen. Ook Bart en Fly lieten erg mooie stukken zien, maar Fly vindt hard vooruit rennen ook erg leuk. Voor beiden was een disk het resultaat.

Op het tweede rondje, de Jumping, hadden Maud en Noia wat goed te maken. Ze liepen een foutloze ronde. Ook Bart en Sita hadden er zin in en volgden met een eveneens foutloze ronde. Het resultaat was respectievelijk een mooie 1e en 2e plek. 
Stijn en Nozem konden natuurlijk niet achterblijven en met een eveneens foutloze Jumping werden zij beloond met een verdiende 2e plaats. Ook Mijke en Ziva liepen een strakke foutloze ronde waarmee ze de 3e plaats opeisten. Mia en Guus waren hard op weg naar eveneens een foutloze ronde, maar het een-na-laatste latje viel en gooide roet in het eten: zij werden 5e.
Ook Claudia en Noobie en Bart en Fly lieten weer erg mooie stukken zien op de Jumping, maar de tunnels die er lagen waren voor beide honden toch te aantrekkelijk. Helaas voor allebei een disk.

Het laatste onderdeel was het Spel. Maud en Noia kregen de smaak te pakken en raceten met een strakke ronde naar de 1e plaats. Ook Bart en Sita waren met een mooie derde ronde hard op weg naar een nieuwe podiumplaats, maar ze kwamen net wat tijd te kort voor de bonus, een 3e plaats was voor hen.
Stijn en Nozem gingen vol gas het laatste rondje in, maar op de brug vond Nozem het wel even interessant om eens op zijn gemak rond te kijken, wat hen naar de 8e plaats bracht. Ook Mijke en Ziva liepen een lekker rondje, wat zorgde voor een mooie 5e plaats. Mia en Guus vonden dat het nu wel eens tijd was voor het echte werk en met een erg sterke ronde eisten zij de 1e plaats op. 
Bart en Fly gingen op het Spel voor wat mooie korte stukken en wisten precies op het fluitsignaal te finishen. Een 6e plek was voor hen. Het volhouden van Claudia en Noobie vandaag werd in de laatste ronde dan toch eindelijk beloond: met een strak rondje sleepten zij een mooie eerste prijs in de wacht!

We hebben ons als Alert vandaag dus weer van onze goede kant laten zien en er gingen maar liefst 8 leuke prijzen mee naar huis. Boven alles was het echter een erg gezellige, mooie dag! Zeker voor herhaling vatbaar!

Maar nu maken we ons eerst op voor de afsluitende les op 7 juli aanstaande. Tot dan!

Prijzenregen voor Alert in Riel

Laat een reactie achter!