Over ons

Ik ben Yvonne Linden, eigenaresse van Hondenschool Alert. 

Al ruim vijftien jaar run ik deze hondenschool met veel plezier. Mijn passie voor honden is voor mij aanleiding geweest om allerlei cursussen en instructeursopleidingen te volgen over hondengedrag. Ook laat ik me regelmatig bijscholen, om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van honden. De cursussen die ik gevolgd heb, zijn onder andere instructeursopleiding 1 en 2 bij Martin Gaus, diverse opleidingen bij Geert de Bolster, clickertraining voor gevorderden, verschillende workshops en de instructeursopleiding Hoopers. Vrij recent heb ik de Instructeursopleiding Impuls Controle bij Liesbeth Hogendoorn afgerond. Het is erg leuk om mensen te leren hoe een hond in elkaar zit, hoe een hond denkt, en hoe je goed met een hond moet omgaan. Het is niet leuk voor de hond wanneer hij niet begrepen wordt. Je krijgt miscommunicatie daardoor en vervolgens kunnen er allerlei problemen ontstaan.

Wij zouden het ook niet leuk vinden als wij niet begrepen worden?

Wij richten ons op iedereen die een hond heeft en iets wil leren over en met de hond. Ook mensen die van plan zijn om een hond aan te schaffen, kunnen bij ons terecht voor advies.
Niet alleen puppy’s maar ook oudere honden kun je nog veel leren. Alle rassen zijn bij ons van harte welkom. Wij leren de eigenaar vooral hoe om te gaan met de hond die ze nu hebben. Een hond vertelt ons veel door lichaaamstaal

Hondenschool Alert traint met kleine groepen en onze cursussen bestaan uit een theoriegedeelte en een praktijkgedeelte. In ons leslokaal worden de theorielessen gegeven onder het genot van een kopje koffie of thee en er kunnen ook allerlei vragen gesteld worden. Wij bieden u en uw hond graag alle aandacht die nodig is. Dit doen we met een enthousiast team van instructeurs.


V.l.n.r. Maud, Patricia, William (boven), Christel en Yvonne (beneden)