Sport en Spel

ENZO EN FLOORTJE 006Voor: honden die de basisgehoorzaamheid kennen en los kunnen werken

Voor baas en hond die de basisgehoorzaamheid kennen maar gezellig samen door willen trainen bieden wij de cursus Sport en Spel aan. Deze cursus is geschikt voor honden van alle leeftijden en alle rassen. De honden dienen wel los te kunnen werken.

In de cursus bent u op een ontspannen en positieve manier bezig met uw hond. We trainen in kleine groepen van maximaal acht cursisten. Eigen input in de cursus is mogelijk. We verzinnen gezamenlijk allerlei trucjes om de hond bezig te houden. Voorbeelden van twee onderwerpen die tijdens Sport en Spel aan bod kunnen komen:

  • Treibball: bij deze sport is het de bedoeling dat de hond zich om grote ballen heen beweegt en deze op commando naar de eigenaar terugbrengt.
  • Cirkeltraining: hierbij staat de eigenaar in het midden van een met paaltjes en lint afgezette cirkel. De hond mag niet in de cirkel komen en wordt door zijn baasje zowel links als rechts om de cirkel gestuurd. Zodra dit goed gaat worden er hindernissen rond de cirkel toegevoegd waar de hond zich over- of doorheen moet bewegen.

Andere oefeningen of trucjes die aan bod zouden kunnen komen zijn onder andere doggydance-oefeningen, paaldansen met je hond, de hond leren om voeten te vegen, zijn eigen speelgoed op te ruimen en te zwaaien. Tevens kunnen we allerlei gehoorzaamheidsoefeningen aanleren of uitbreiden.

Het doel van de cursus is op een vrolijke en ongedwongen manier bezig zijn met je hond

Klik hier voor het volledige cursusaanbod.