Trainen bij Hondenschool Alert

Hondenschool Alert traint volgens de clickermethode en Impuls Controle Delphi (ICD)

Wat is de clicker?

Een clicker is een apparaatje waar je op kunt drukken (vroeger was dat een “kikkertje”). Wanneer je hier op drukt, geeft het een klikgeluidje.

Wanneer je hier op drukt en je geeft je hond meteen daarna een beloning (bijvoorbeeld een koekje), zal de hond dit gedrag associëren met iets leuks en zal hij dit gedrag herhalen.

 Impuls controle november 2015 047Impuls Controle Delphi (ICD)

Wilt u ook dat uw hond zichzelf kan beheersen in bepaalde situaties? Dan is Impuls Controle iets voor u en uw hond!

Tijdens ICD bieden we de hond keuzes aan, leren we de hond zelfstandig nadenken en beslissingen nemen. De hond leert doelen te bereiken door middel van zelfbeheersing. Er worden grenzen aangegeven, zodat het kader waarbinnen de hond keuzes kan maken duidelijk is. De band tussen eigenaar en hond wordt sterker en de samenwerking harmonieuzer. 

Werken op basis van ICD zorgt voor rust en focus bij hond en eigenaar. De hond zal uit vrije wil focussen op de eigenaar en kiest zelf voor gewenst gedrag. Deze methode leert de eigenaar de lichaamstaal van de hond kennen!

Ervaar dat deze manier van samenwerken met de hond leuk is voor mens en hond. Wederzijds vertrouwen is de basis voor een goede band, voor de huishond maar ook voor de werkhond.
De instructeurs die ICD aanbieden zijn individueel gecertificeerd en scholen zich jaarlijks bij. Hun opleiding is gebaseerd op de nieuwste inzichten. Een recent overzicht van de aangesloten instructeurs vindt u hier: http://delphigedragscentrum.com/hondenschool/gecertificeerde-icd-instructeurs

Deze manier van trainen gebruiken we in de puppycursus, basiscursus, gehoorzame hond en sport en spel.

 

Ervaar wat dit met je hond en met jezelf doet!

 

Heeft u al cursussen gevolgd en u heeft niet voldoende contact/binding met uw hond? Dan kan een een mini cursus Impuls Controle iets voor u zijn. Heeft u een hond die druk of wat angstig is, ervaar dan hoe het voelt om veel meer contact met uw hond te krijgen met deze vorm van training!

Interesse? Laat het ons weten via aabeecee@skynet.be of via het contactformulier.