Basiscursus

Voor: honden vanaf ca. vijf maanden oud
Duur:
vijf weken, twee lessen per week á 2 uur
Cursus wordt gegeven op: maandagavond én donderdagavond, start om 19.30u óf 20.30u.
Start nieuwe cursus: elke zes weken, bekijk de kalender voor precieze data
Trainingsmethode: klik hier voor meer informatie

Heeft u een hond die uitvalt naar andere honden, of trekt aan de riem? Wil uw hond niet komen als u roept? Springt uw hond tegen iedereen op of wilt u dat u meer contact krijgt met uw hond? Dan is de basiscursus geschikt voor u. In deze cursus leert u uw hond beter begrijpen, zodat er geen miscommunicatie ontstaat en bovendien bouwt u tegelijkertijd een betere band op met uw hond!

De basiscursus is een vrij intensieve cursus: vijf weken lang twee lessen per week á 2 uur. Het eerste uur is een theorie-uur. Met behulp van een PowerPointpresentatie wordt duidelijk gemaakt hoe honden communiceren. Veel problemen ontstaan doordat mensen het gedrag van hun hond niet goed interpreteren, met als gevolg dat eigenaar en hond elkaar niet begrijpen, waardoor allerlei problemen kunnen ontstaan. Deze cursus is vooral bedoeld om dit laatste te voorkomen.De theorielessen worden gegeven onder het genot van een kopje koffie of thee.

Het tweede uur is een praktijkuur. Hierin wordt alle theoretische kennis zoveel mogelijk in praktijk gebracht tijdens het werken met de hond. Allerlei oefeningen komen aan bod, zoals: meelopen zonder te trekken, zitten met wacht, liggen met blijf, volgen, loslopen, hier komen enzovoorts. Het doel van de cursus is uiteindelijk dat u een vrolijke, gehoorzame hond heeft.

Momenteel geven wij de basiscursus op maandagavond en donderdagavond. Kom voor meer informatie gerust eens kijken bij de trainingen of neem contact met ons op.

Na de basiscursus is het mogelijk om door te stromen naar de cursussen gehoorzame hond.

Klik hier voor het volledige cursusaanbod.